Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Seleziona una pagina:
Altre Info
Read More
GOLF COURSE HOMES GOLF COURSE HOMES GOLF COURSE HOMES GOLF COURSE HOMES GOLF COURSE HOMES GOLF COURSE HOMES

GOLF COURSE HOMES

PROGRAM:
Refurbishment and extension of four housing units and renovation of common areas
LOCATION:
Garlenda, SV, Italia
DATES:
2011-2013
CLIENT:
Privato
AREA:
500 mq
STATUS:
Completed
TEAM:
PAT.
Studio Asborno Ruffini (structural design and safety)
Studio Renato Lazzerini (HVAC)

MORE INFO

The intervention requalified a mid sixties condo which was the first lot developed around the Garlenda Golf Club. The modern style of the condo is a world apart from the ligurian/provencal style which was later adopted in the developement of the resort – eventually identifying with the place itself.
The Piano Casa law allowed to extend some units, partially occupying roof terraces and porches.
The new volumes are steel framed and clad with steel ribbon windows and adjustable aluminum louvres. The flat roofs protruding toward south are made out of sandwich panels typically used to cover industrial buildings. The height of the ribbon deck allowed to cover the whole area in a single span. In order to obtain the best compromise between comfort and operational economy the heating system combines linear air diffusers in the living quarters and radiators in the bedrooms. This allows to quickly warm the house in the random winter week-end visit.
Interiors are of nautical concept, aiming at the maximum exploitation of the living area. Rooms are separated by wall cabinets and white or mirror sliding panels. The palette of materials is restrained: oak hardwood floors;  white formica for kitchen and bathroom cabinets;  basalt stone for countertops, fireplace, window sills and outdoor floors. The sofas, custom made in marine plywood, have bases organized in drawers and lockers and can double as night beds. The typical unit can thus welcome up to 8 guest in three rooms, two bathrooms and an open living room/kitchen totally open toward the terrace and the surrounding landscape, extending the perception of space well beyond the 70 m2 of the interior.